Header image

RKZVC schrijft historie met eerste thuiswinst in hoofdklasse

ZIEUWENT - RKZVC heeft de prima openingsstart in de hoofdklasse een goed vervolg kunnen geven. Op het eigen sportpark in Zieuwent was het met 3-0 te sterk voor Hollandia.

Na een wat tegenvallende eerste helft opende Sjors Storkhorst vlak na rust de score. Diezelfde Storkhorst was acht minuten daarna ongelukkig bij het missen van een strafschop. Een kwartier voor tijd kon hij zijn fout toch herstellen met een prachtgoal. Een hoekschop van Joey Belterman werd door Storkhorst keihard in het Hoornse doel gewerkt. In de laatste minuut maakte Belterman met de 3-0 de score compleet.

"Van deze start kun je alleen maar dromen", aldus trainer Laurens Knippenborg. " Ik vind dat we een verdiende overwinning hebben behaald. Met name ons spel in de tweede helft was goed. De eerste helft was aftasten van beide kanten. Het was een tactisch steekspelletje. Er lag te weinig tempo in de wedstrijd. In de tweede helft zie je dat we fysiek in staat zijn om heel wat te bereiken. We schakelden een tandje bij. Met de individuele klasse voorin zie je dat je tegen een goede hoofdklasser gewoon goed mee kunt."

Na twee wedstrijden staat de ploeg uit Zieuwent samen met RKVV DEM aan kop in de hoofdklasse. Knippenborg: " Na vijf wedstrijden weet je pas waar je echt staat. We zullen echt ook nog wel wedstrijden gaan verliezen in die hoofdklasse. Het is zaak om iedereen fit te houden. Dit hebben we voorlopig. Ik ben in goed vertrouwen dat we in het linkerrijtje kunnen meespelen. We hebben nu twee wedstrijden laten zien dat het ook een reële doelstelling is. Je moet er nog 28, dus er kan nog van alles gebeuren.