Header image

Tiental De Graafschap nipt onderuit bij Telstar: 3-2

De Graafschap heeft donderdagmiddag, in het eerste halve finaleduel in de nacompetitie, een 3-2 nederlaag geleden op bezoek bij Telstar. Voor rust scoorde Melvin Platje en kreeg Sven Nieuwpoort rood. Het tiental van De Graafschap rechtte na rust de rug, ondanks de 2-0 van Andrija Novakovich. Door goals van Daryl van Mieghem, Fabian Serrarens en Mohamed Hamdaoui werd het 3-2. Telstar-verdediger Toine van Huizen kreeg nog wel rood.

De 550 bloedfanatieke Superboeren in het uitvak geloofden volop in een prachtige nacompetitie en zetten de boel voor aanvang op scherp. Met een geweldig spandoek met daarop 'Bloed an de paol' kregen zij zelfs de handen van de Telstar-supporters op elkaar. Ook het gezang klonk veelvuldig. In de eerste minuten van de wedstrijd waren de ploegen gelijkwaardig aan elkaar en na een klein kwartier had Tarik Tissoudali de 1-0 móeten maken.

Telstar profiteerde vijf minuten later volop van een onoplettende De Graafschap-defensie. Melvin Platje werd uit het oog verloren en de aanvaller schoot keihard de 1-0 in de bovenhoek. Niet veel later mikte Tissoudali naast na een goede actie en moest Filip Bednarek een ultieme redding verrichten. De doelman voorkwam de 2-0 van Andrija Novakovich na een slechte breedtepass van De Graafschap.

Trainer De Jong greep al vroeg in en wisselde na 35 minuten tweemaal. Kevin van Diermen en Frank Olijve begonnen in de basis, maar werden vervangen door Lars Nieuwpoort en Youssef El Jebli. Vlak voor rust moest De Graafschap nóg een domper incasseren. Aanvoerder Sven Nieuwpoort pakte zijn tweede gele en dus een rode kaart. In die knotsgekke slotminuten belandde een vrije trap van Mohamed Hamdaoui op de lat en werd de daaropvolgende buitenspelgoal afgekeurd.

In de tweede helft scoorde Telstar nogmaals. Ditmaal lanceerde Platje zijn aanvalspartner Novakovich: 2-0 na een vlijmscherpe counter. Met tien man domineerde De Graafschap na rust. En na een geweldige rush van Myenty Abena kon Daryl van Mieghem de 2-1 maken. Het uitvak werd helemaal gek toen Fabian Serrarens twee minuten later ook de 2-2 binnenkopte. Ineens zag de wereld er heel anders uit, al sloeg Telstar weer genadeloos toe. Hamdaoui mikte zijn tweede vrije trap van de middag wel achter Bednarek: 3-2.

Zo werden de laatste tien minuten bijzonder spannend, al helemaal toen Toine van Huizen ook rood kreeg (tweemaal geel). Met tien tegen tien man werden er geen kansen meer gecreëerd.

Zondag is de return in Doetinchem, aftrap om 12.30 uur.

Bron: De Graafschap.